Предимството да ползваш подов климатик

Климатиците са изключително ефикасно и много рентабилно решение за нашия  домашен комфорт. Оптималната и добра температура в помещенията и нейното постигане лесно осигуряваме именно с двата основни режима на тези системи. По своя вид в търговската мрежа намиране доста иновативни предложения за климатици, които в зависимост от възможностите и параметрите на стаята могат да бъдат монтирани както високо на стената, така и на пода под някой от прозорците. Днес ще ви разкажем за подовите климати и техните предимства по отношение на производителност, рентабилност, ефективност и цени, на които мажете да ги намерите.  Сами по себе си тези модели са проектирани така, че да бъдат монтирани малко над нивото на пода. Това, което прави впечатление, е че те са малко по-големи от вътрешните тела на стенните модели. Но разликата не е само визуална. Оказва се, че когато се използва подов климатик помещението много по-бързо успява да достигне желаната температура, тъй като въздуха се завихря от долу нагоре, а не както при стенните от горе на долу. Така много по-бързо усещаме топлината през зимата и прохладата през лятото.подов климатик

Нямо спор, че това са много по-ефективни климатични системи, но не винаги клиентите могат да си вземат такъв по простата причина, че самото помещение не може да предложи подходящо място за инсталиране. Покупката на такъв подов климатик е свързано с много изчисления и е най-добре да се свържете с експерти, които да определят дали е рентабилно и подходящо да инвестирате в точно такъв модел. Ако пространството позволява то наистина сами ще останете изненадани от предимствата на тази система. Не бихме казали, че по отношение на цените тези продукти са по – скъпи от стандартните. Реално при търсенето на подов климатик цени ще се уверите, че има разлика, но тя е повече от минимална. Затова ако сте решили да инвестирате в качествена техника то е препоръчително да заложите на подовия вариант.

Много по-малко прах, повече свежест, повече елегантност в интериора са приоритетите на подовите климатици. А и цената им е достъпна, така че наистина не го мислете, а още сега потърсете модела, който да отговори на характеристиките на помещението, което искате да оборудвате с такава система. Много от домакините дори споделят, че подовите климатици използват и като средство за сушене на пране през зимата. Ако имате бебе и простора на терасата не е решение за сушене на неговите дрешки, то без проблем подовия климатик ще ви помогне да се справите и с този проблем.  Приемлива цена и висока ефективност – това са основните положителни характеристики на модела подови климатици.