Как фермерите да намалят производствените разходи и какви култиватори да използват за високи и качествени добиви?

През последните години българското земеделие може да се похвали с повече възходи и по –малко падения. Всичко това обаче си има основателна причина и се дължи на добри субсидии от еврофинансирания, които дават на фермерите възможност за подобряването на автопарка и подмяна на машините за почвена обработка. Идеята на програмите е инвестиране в изключително ценен ресурс, който да повиши качеството и количеството на продукцията. Затова и много от производителите на машини, съоръжения и инвентар полагат огромни усилия за това да насочат иновации и технологии, които да предоставят развитието на рентабилно и новаторско земеделие.култивираща техника

Накратко можем да кажем, че по полето се забелязват все по-нови машини, комбиниран инвентар и всякакви други екстри, с които се гарантира много по-ефективно и развито земеделие. Доста висока популярност придобиха култиваторите като средство, с което фермерите успешно заменят няколко типа инвентар. Предимствата на култивиращите машини се състоят в това, че тук не просто се разорава почвата, но се извършват още редица процеси като отстраняване на плевелите, разрохкването на почвата, намаляването на ерозията и много други. Когато се използват култиватори много по-бързо и лесно растенията се развиват и получават нужните им хранителни вещества. Съвременните култиватори се произвеждат под изключителен контрол като идеята е не просто да се предложат добри средства за почвена обработка, а качествена, издръжлива и отговаряща на европейските стандарти. Именно поради това много от българските фермери гласуваха доверие на култиваторите MASS, тъй като бранда е доста известен и успя да си извоюва изключителни позиции на нашия пазар.

Земеделската техника е необходимост, без която сектора нямаше да изглежда така както в настоящия момент. Употребата на култиватори максимално подобрява качествените характеристика на почвата  и е предпоставка за нейното плодородие.  Ако и Вие искате да се насладите на успеха от получените резултати не подценявайте избора на култиватори. MASS има какво да предложи и именно поради това днес представяме марката, която може да се превърне в основен източник на едно качествено и развито земеделие.

А възможностите не бива да изпускате. Фондовете за подпомагане на земеделския сектор определено имат какво да предложат. Днес много от програмите позволяват да получите до 60% субсидиране при закупуването на нова техника. Затова сега е момента да изберете подходящите култиватори в зависимост от вида на отглежданите култури и да инвестирате в бъдещето на вашето стопанство. С култиваторите MASS ще имате по-малко проблеми и повече възможности за развитие. Бъдете част от многобройните стопани, доверили се  на марката MASS, която знае как се прави модерно и рентабилно земеделие.