Козметиката и водоснабдяването – сектори, в които се използва алуминиев оксихлорид

противопотни продуктиТехнически течен коагулант – под такова определение е известен алуминиевия оксихлорид. Добре познатия за пречистването на водата за битови и промишлени нужди има и други качества и сфери на приложение. Малко от хората знаят, че алуминиевия оксихлорид се използва и в козметичната индустрия и по точно при изработката на препарати, сухи или течни дезодоранти против потене.

Оскъпява ли наличието на алуминиев оксихлорид цената на крайния продукт

 

При създаването на даден козметичен продукт се използват различни суровини. Някои от тях са естествени, а други са добити в лаборатории, където се търси идеалната формула за ефективност и удовлетвореност на клиента. Полимера алуминиев оксихлорид не е с висока цена, което на практика го прави достъпен и с възможност за влагане в противопотните препарати.

Как действа полимера в козметичните продукти?

 

В състава си алуминиев оксихлорид представлява комбинация от алуминий и солна киселина, което на практика цели намаляването до минимум на неприятната миризма и образуването на фините капчици пот. Именно това, че има способността да улавя неприятните миризми е и причината продукта да се използва в съответното съотношение в редица пречиствателни станции, където се извършва детоксикиране, почистване и коагулиране на отпадните води.

Основни приложения

 

Както вече ви запознахме в предишни публикации на блога ни алуминиевия оксихлорид е широко използван полимер, с който се извършва пречистване на отпадни води, такива за битови нужди както и за индустриални цели, напояване и т.нат. честа практика е ВиК дружествата да хлорират водата, но всъщност неприятната остра миризма, която се усеща при използване на водата е доста неприятна. Освен това при използването ѝ за различни нужди има опасност от да се „развали“ обичайния очакван вкус или аромат на крайното изделие, в което се влага уж дезинфекцираната и пречистена вода. Именно в това се крие аргумента много пречиствателни станции както и ВиК дружества да използват алуминиев оксихлорид.Пречиствателна Станция

Сред основните преимущества на влагане на полимера в пречиствателните станции са:

  • – За елиминиране на неприятните миризми;
  • – Отстраняване на примеси с помощта на коагулация с химикали;
  • – Максимално евтин вариант за пречистване, защото алуминиев оксихлорид цена позволява употреба на количества на едро;
  • – Дозиране средно 2-5мг/л за алуминий или 4-10мг/л  желязо.
  • – За да бъде ефективна коагулацията е от значение какво е качеството и химичния състав на суровата вода, включително и нивото ѝ на pH.

Ако искате качествени и ефективни козметични продукти, които да спрат потенето или търсите начин да почистите водата в басейна можете да използвате алуминиев оксихлорид, тъй като е на най-достъпна за такива полимери цена в търговската мрежа.