Златни правила за избор на дивани за хол

За да сте сигурни, че няма да направите грешки при покупката на нов диван е желателно да се възползвате от напълно безплатните съвети, насоки  и мнения, които предлага онлайн пространството. Има обаче няколко златни правила, които ако използвате при избора на новата си мека мебел то си гарантирате 100 % успеваемост и фантастичен интериорен резултат. Няма до ви губим времето, а директно ще преминем към ценните съвети, които можете да приемете като ръководство за покупка на дивани за хол.

Разположение

Ясно е, че мястото на дивана е в хола, но къде точно смятате да го поставите? В средата? В един от ъглите? Явно тук ще срещнете сериозни трудности. За целта е препоръчително да се съсредоточите върху общата квадратура на хола и мислено да го разделите на три еднакви части. Едната следва да остане свободна като пространство за преминаване, другата да бъде за секцията и ТВ къта, а третата за дивана. Квадратурата на хола ще определи реалната позиция на давана така, че да имате видимост към секцията и телевизора, а освен това да не затормозявате пространството с излишен хаос.

Форма

Характерно за избора на форма на дивана е това той да се адаптира и да си намери подходящата позиция. Холов ъгъл Ако хола ви не е толкова голям колкото ви се иска то можете да заложите на Г-образна форма, която:

  • – Добре оптимизира пространството;
  • – Предлага повече седалищни места;
  • – Не заема твърде много площ;
  • – Функционална е и освен за сядане този вид дивани спокойно могат да бъдат ползвани и за сън.

Тапицерия

За да бъде максимално издръжлив новия ви диван е много важно какви са материалите, от които е направен. А тапицерията поема най-много прах, петна и всякакви замърсявания, което е повод да помислите към кой от варианти ще се насочите – кожа, синтетични дамаски, от естествени материали т.нат.