Добрите радиатори на ТОП цени – изберете ги от Balkan Energy

Все по-хладните сутрини ни напомнят за това, че е време да помислим за профилактиката на отоплителната система в жилището ни. Ако използвате електрически уреди като климатици, печки тип духалки, електрически радиатори то не би следвало да имате каквито и да било проблеми. Но ако залагате на парно отопление, независимо дали е от централен източник или локално изграден такъв е важно да вземете под внимание профилактиката на системата както и тази на отоплителните тела, по които тече топлата флуидна течност. Видовото разнообразие при радиаторите не е никак случайно. Ако наскоро сте изграждали отоплителната система то едва ли ще имате нужда от каквито и да било съвети от наша страна. Но при положение, че вече над десет години ползвате радиаторите и забелязвате не малко нередности при тяхното функциониране то ето, че има смисъл от това днес да отделите малко време и да се запознаете с решенията, които ще ви предложим.

Видове радиатори за парно

Това са източниците, които разпространяват топлината във всяко едно помещение, включено в отоплителната система. практиката показва, че телата, които за ползвани над 10-15 години вече дават доста дефекти и се оказват неефективни. Причините са дефектите, които са възникнали от тяхното експлоатиране, което навежда на мисълта, да се предприемат адекватни действия по подмяна на старите с нови. Но как да ги изберете при положение, че пазара предоставя на потребителите дълъг списък от решения и за всеки вид се твърди, е е максимално удачен, изгоден и икономичен?

За да се изберат добри радиатори е определящо да се има предвид следното – телата са подложени на изключително натоварване и непрекъснатата циркулация на вод (флуидна течност) е сериозна предпоставка за образуване на корозия и варовик във вътрешността им. Точно това идва да покаже, че когато се избират радиатори първото, което логично да се вземе под внимание е това те да бъдат антикорозионни и съответно да са с нисък коефициент за натрупване на варовик във вътрешността. Такива видове радиатори можете да откриете на https://www.balkanenergy.bg/category/radiatori.

Основно телата както виждате са класифицирани в категории, които са зависими от материала за тяхната изработка:

  • – Чугунени;
  • – Стоманени;
  • – Биметални;
  • – Алуминиеви.

Разбира се, има и други видове метали, които са много евтини и от тях също се правят радиатори, но не заслужават внимание особено, ако сте съсредоточени главно към това да се намери максимално дълготрайно решение.

Balkan Energy съветва

Многа важно за потребителите и търсещите надеждни радиатори е да получат квалифицирана професионална информация по отношение на добрите решения. От Balkan Energy не само представят на клиентите си ефективни варианти, но същевременно с това предоставят безплатна консултация по отношение на това кои биха били наистина добрите модели, които да се приложат в техните отоплителни системи.Стоманен панелен радиатор

Екипа на Balkan Energy съветва, ако сте почитатели на ефективното, икономично и дълготрайно отопление да изберете радиатори от алуминий или биметал. Телата са изключително устойчиви на натоварване, а освен това наистина са изключително устойчиви на вода, корозия и варовик, което ги прави издръжливи във времето. Но не това е всичко, което бихме искали да споделим с вас по отношение на радиаторите, защото изброените два вида са препоръчвани поради още ред причини като:

  • – Елегантни и иновативни дизайнерски решения за всеки дом;
  • – Разполагат с много добри показатели за бързина на излъчване на топлина и в кратък срок постигане на зададената температура в помещенията;
  • – Леки и удобни за монтиране;
  • – Компактни като размер и адаптивни;
  • – Издръжливи на високо налягане, механични повреди, корозия;
  • – Достъпни като цена.

В търсене на ефективност и икономия за отоплителния сезон спокойно можете да заложите на този вид радиатори, тъй като освен до тук изброените показатели е добре а имате предвид и това, че  момента от Balkan Energy предлагат доста добри намаления, от които да се възползвате за моделите алуминиеви и биметални радиатори.