Как се лекува упорит пърхот?

шампоанПърхота и себореята са едни от най-досадните заболявания на скалпа. Имайте предвид, че става въпрос за гъбична инфекция, която не минава от самосебе си, а изисква упорито и правилно лечение. Сърбеж, сипещ се бял прашец по дрехите, неприятно усещане, сухота са все причини да потърсите правилното решение, с което да лекувате този дерматологичен проблем на косата. Вариантите за медицински шампоани, които ще откриете тук https://aptekifenix.bg/kozmetika-grizha-za-kosata/shampoan-za-pyrhot са вариант, благодарение на който бихте могли да овладеете заболяването. Защо е важно да се лекува, а не да се пренебрегва проблема предстои да разкрием  днешната публикация.

Действат ли домашните средства за справяне с пърхота?

Разнообразие от продукти, от които можете да се възползвате се предлагат в търговската мрежа и аптеките. Често преди да се пристъпи към по-сериозно третиране на скалпа със съответните препарати се прибягва до някои домашни методи, които при инфекция, която не е толкова упорита се гарантира ефективност и удовлетворение.

Някои от начините за справяне в домашни условия и без специализирана медицинска козметика са свързани с:

 1. Лечение със сода, която леко навлажнена се втрива в скалпа;
 2. Използване на пълномаслено кисело мляко;
 3. Маска с кокосово масло, мед и сода;
 4. Натриване на скалпа с масло от чаено дърво;
 5. С лимонов сок и други.

В определени случаи този тип продукти биха спомогнали за справяне с пърхота, но н винаги резултата е дълготраен и има ефект от прилагането на съответния метод. Това, което е важно да се спомене е, че реално се касае за дерматологичен проблем, който изисква да се приложи качествен способ за лечение на възникналата гъбична инфекция, която би могла да предотврати по-нататъшната си проява. Именно поради това дерматолози съветват да се прилагат средства като професионалните медицински шампоани, които по съответната схема на използване успяват ефективно да се справят с проблема, предизвикващи пърхот, себорея и други дерматологични заболявания на скалпа.

Причини за появата на пърхот

шампоан против пърхотМного хора смятат, че е изключено да се появи пърхот на главата им. Но има различни фактори, които оказват съществено влияние върху проблема и неговата специфика. Причините, които биха провокирали подобно състояние се отнасят най-често до:

 1. Лоша хигиена;
 2. Използване на прекалено агресивен за кожата на главата скалп, който предизвиква изсушаване и лющене;
 3. Хормонален дисбаланс, който води до загуба на ценни вещества, влияещи на поддържането на нормално Ph на главата;
 4. Заболяване, което се отразява и състоянието на скалпа;
 5. Свръхчувствителност към определено съставки в шампионите;
 6. Прекалено консумиране на определени продукти;
 7. Стрес;
 8. Климатични промени и други.

Изобщо се оказват многофакторите, които биха повлияли на това да се появи пърхот по скалпа. За да се лекува правилно е необходимо да се предприемат ефективни действия, благодарение на които могат да бъдат реализирани правилните лечебни способи, които биха задоволили оптимално решаването на проблема.

Шампоаните от вида медицински се характеризират с това, че наистина се отличават с добра ефективност при спазване на конкретната схема на лечение. Прилагането им води до премахване на гъбичната инфекция и нормализиране омазняване на скалпа.

Видове шампоани

Разнообразни са продуктите от категорията, на които можете да се доверите като средство за справяне с този досаден дерматологичен проблем. Съществено при прилагането на такива е да се постигне дълготраен резултат. Повечето обикновени шампоани премахват естествените омазняващи секрети и това води до дисбаланс на кожата на главата. Въпросът е в това да се постигнат решения, които да могат да стимулират нормалното образуване и контрол на себума, което реално повлиява на появата на гъбичките, които могат да провокират появата напърхот.

Медицинската козметика се характеризират с високата си ефективност. Продуктите от категорията предоставят ефективни и дълготрайни решения, посредством които могат да бъдат цялостно отстранени проблемите с белия сипещ се по дрехите прах. Именно поради това е важно да се инвестира в подходящата козметика, която не само да осигури отлична хигиена, но и да балансира омазняването на скалпа.