До колко успешен е метода за лечение с кислород в барокамера

барокамераНе са малко пациентите, които търсят по-щадящи и ефективни методи за лечение от тривиалното медикаментозно. Терапевтичните съвременни методи, които прилагат лекари определено са преминали на много високо ниво и вместо традиционния протокол се предписва лекуване с кислород в барокамера. Ползите от този метод са неподозирани и действително много хора остават изненадани как с няколко сеанса усещат тялото си съвсем по различен начин – много по-енергизирано, тонизирано и готово и здраво. Разбира се, че всяко едно заболяване се отличава със своите индивидуални особености, но предвидената рехабилитация и насищане на клетките с чист кислород определено дават благоприятно отражение, което стимулира оздравителните процеси. Днес представяме лечение с кислород в барокамера в Стара Загора, а мястото е добре позната на пациенти от региона, които разчитат на методиката за да подпомогнат подобряване на физическото си състояние.

Какви са ползите

Терапията с кислород в барокамера е напълно безопасно. Кислородът е необходим за да има живот на Земята, но въздуха, който вдишваме съдържа едва 20 % кислородни молекули. При силно замърсяване н въздуха количеството на кислорода е в критичния минимум, което е една от основите причини за поява на дълъг списък от проблеми с дихателните пътища.

В хипербантата камера организма получава под налягате 100 % чист кислород, който стимулира регенерирането на клетките и тяхното пълно възстановяване. В не малко случаи тези терапии имат животоспасяващ характер, той като много добре повлияват заболявания като:

  1. Токсично отравяне;
  2. Лечение на трудно зарастващи рани;
  3. Кожни заболявания;
  4. Диабет;
  5. Детска церебрална парализа;
  6. Бактериални инфекции;
  7. Проблеми с нервната система и мозъчната дейност.

Изключително приоритетно е да се назначи правилното лечение, тъй като така пациента може да постигне завидни резултати при прилагане на лечението.

За всеки ли е подходящ престоя в барокамера

лечение с кислородЗа да се възползвате от лечение в барокамера в Стара Загора е необходимо да имате предвид, че това е способ, който се назнача от лекар. Предвид състоянието на пациента се предвиждат съответния брой сеанси и продължителност с оглед на постигане на конкретни резултати. Разбира се, че като всеки друг терапевтичен способ за лечение е необходимо да се премине през съответните изследвания и едва след установяване, че няма допълнителен риск за здравето на пациента се назначава съответния брой посещения.

Забележителни резултати се наблюдават след 12 процедури, но при други проблеми със здравето са необходими до 40 посещения за да се постигнат оптимални оздравителни резултати. В зависимост от възрастта на пациента има значение и какъв е оптималния възможен в барокамерата престой.