Съхранение на дизел: 7 полезни напомняния и съвети за закупуване на дизел

Дизеловото гориво е от изключителна важност за редица бизнеси и селскостопански производители, тъй като с негова помощ биват задвижвани големи и тежки техники. Всички големи фирми разполагат със собствена база и резервоари, където съхраняват по-голямо количество дизелово гориво, с което да посрещнат нуждите на своя бизнес.

В тази статия заедно със специалистите в търговията и доставката на дизелово гориво от Дизелор ще ви представим няколко основни съвети, които е добре да следвате при закупуването на гориво.

 

  1. Пазарът е променлив. Има ли смисъл да купувате евтин дизел?

Ако условията, които ви предлага доставчика са изгодни можете да подпишете договор за доставка на дизелово гориво при фиксирана цена, която ви устройва. Това винаги обаче е нож с две остриета, тъй като цената на гориво може да се понижи и по този начин да излезе, че сте на загуба, тъй като сте платили повече пари. Но ако цените се вдигнат вие оставате на изгодни цени и ще сте на печалба.

 

  1. Винаги имайте запас за непредвидени ситуации

Пазара с горивата е много динамичен и винаги е добра идея да имате няколко резервоара, в които да съхраните някакво количество гориво, което ще ви бъде достатъчно до следващата доставка в случай, че има някакво непредвидено по-голямо забавяне. По този начин вие ще си гарантирате безпроблемна работа във важните моменти като по време на сезона при прибиране на реколтата или при сеитба.

 

  1. Водете си подробни записки

Воденето на записки ще ви помогне по-лесно да планирате и организирате доставките на гориво според вашите нужди. Както при много други неща, воденето на отчет, включително запис на вашите финансови разходи за гориво, ще можете много лесно да контролирате всичко.

 

  1. Намерете доставчик на дизелово гориво, на който можете да се доверите

Намирането на доставчик на дизелово гориво, който да гарантира качествен дизел, може да означава разликата между загуба и печалба. Имайте предвид, че некачественото дизелово гориво значително намалява ефективността му, може да намали продължителността на живота на вашите машини / оборудване и да направи работата ви неефективна.

 

  1. Имайте предвид срока на годност на вашето дизелово гориво

При дизела, който е извън срок на годност се образуват утайки, които ще имат сериозни последици за вашата производителност и експлоатационни разходи.

Всичко, което блокира вашите горивни филтри (като утайка от старо гориво), може да доведе до неправилна работа на вашия двигател. А когато двигателят ви не работи нормално поради некачествено гориво, той може да спре да работи точно по средата на най-натоварения ви ден, което води до непредвидени забавяния, разходи и необходимостта от честа смяна на филтрите.

 

  1. Спазване на изискванията за безопасност

Едно важно съображение за съхранението на дизелово гориво е потенциалният риск, който той представлява за околната среда. Когато във вашия дизелов резервоар има голям теч, това може да компрометира нашите почвени и водни източници. Ето защо изборът на надеждни и здрави резервоари за съхранение е категорично задължителен.

Освен това проверете вашите местни или общо държавни разпоредби относно превантивните мерки по отношение на дизеловото гориво. Може да се наложи да имате изградена връзка, която да действа като вторично задържане на течността в случай на теч.

 

  1. Избор на подходящ резервоар и грижа за него

Правилният резервоар за съхранение на дизел играе много важна роля не само за съхранението на вашето дизелово гориво, но и ви помага да следвате бюджета си и да избягвате ненужни разходи. Използвайте дизелов резервоар за съхранение, който е напълно затворен, за да предотвратите замърсяване от примеси (напр. Прах и вода). Това ще ви помогне да избегнете проблеми, свързани със замърсено гориво, както беше посочено в т.5.