Имате ли нужда от Европейски патент за изобретението си?

изобретениеПатентоването на изобретение както и другите типове интелектуална собственост се характеризира с териториалния си обхват. Привилегиите, които се предоставят на собствениците е да извършват регистрирането на патент с международен обхват. Това е все по-предпочитана практика с оглед на това, че можете да гарантирате защита на труда си на много високо ниво т.е. елиминират се до минимум кражбите на такъв тип интелектуален продукт и разпространението му в страни, където нямате гарантирана правна защита. IPconsulting.bg е от консултантските фирми, които работата на територията на страната, предоставящи пълен пакет от услуги, които се отнасят до представителство, консултиране, изготвяне н експертизи, попълване на заявки и други, касаещи издаването на патент съобразно Европейската конвенция.

С какъв обхват е регистрирания в Европейската общност патент?

Добре е преди да предприемете стъпки по регистрация на интелектуална собственост в ЕС да си изясните какъв е териториалния обхват, на който можете да разчитате. Със сигурност това, което е определящо за реализирането на вашите интереси за опазване изобретението ви и контролираното му разпространение е в основата на извличането на максимум дивиденти.

Ясно е, че щом е Европейски то сигурен е обхвата, който се отнася именно до  покриването териториите на членовете на общността. Но имайте предвид, че когато става въпрос за патент на изобретение то тук има и други държави, които участват в конвенцията и са се съгласили със споразумението за това да бъде гарантирана защита на интелектуалната собственост под този режим.

Така, че освен 28-те страни, членки на съюза можете да разчитате на териториален обхват по отношение на утвърждаването на вашето изобретение и в държави като:

 1. Кипър;
 2. Турция;
 3. Сан Марино;
 4. Босна и Херцеговина;
 5. Малта и други.

Това ви дава доста права относно възможността да бъде използвано изобретението като ресурс подпомагащ развитието на конкретен сектор.

Трудно ли се патентова изобретение в ЕС?

патентиНяма да ви подвеждаме, че процеса е лесен и всеки би могъл да се справи с поставената му задача. Всъщност що се отнася именно до осигуряването на компетентно отношение е важно да споделим, че нуждата от използването на професионални услуги би ви спестило не малко главоболия и неволи. Перспективите, които предоставят на ваше разположение от IPconsulting се отнасят до:

 1. Изготвяне на експертиза като доказателство, че труда ви изобретението, което желаете да патентовате има съответната стойност на нововъведение;
 2. Предоставят ви се разнообразни консултантски услуги, които пестят ресурси и не достатъчно положителен резултат относно желанието ви по-голям териториален обхват на правна защита на изобретението ви;
 3. Изготвяне на пълен набор от документи, които са необходими за патентоването на изобретението ви;
 4. Оформяне на заявка;
 5. Изготвяне на различни договори;
 6. Представителство;
 7. Наблюдение и други.

Съществено е да можете да поверите на експертен екип тази част от процеса, тъй като определено ще осъзнаете колко неволи, нерви, време и пари можете да си спестите. Разбира се, че когато търсите ефективно управление на изобретението си то правната защита с международен охват е от съществен принос.

За да извлечете максимум ползи от интелектуалния си труд

Динамиката в света на технологиите е голяма. Разбира се, че когато става въпрос за това да се подсигурят отлични условия за предоставяне на изобретението ви за ползване от предприемачи то е необходимо оптимално да защитите правата си като собственик. Именно тук идва ролята на консултантските фирми, които на база опита, който притежават изготвят договори, които да извлекат максимални финансови ползи за самите вас.

Конкретиката, от която можете да се възползвате се отнася до извършването на анализи, стратегии, търсения и проучвания. А това е много полезно за онези от вас, които не са наясно със спецификата на материята и рискуват да продадат изобретението си на безценица.