Има ли причини за ръст на продажбите при барбекюта на дървени въглища

Ръст на продажбите отчитат търговци на барбекюта на дървени въглища. Не само, че през почти цялата година тези съоръжения могат да бъдат използвани, но предвид това, че наистина са решение за приготвяне на ароматна и вкусна скара те с основание привличат интереса на клиентите. Своеобразен акт на удоволствие е инвестицията ва такъв вид скара. Ако сте фенове на месото то няма как леката хрупкава коричка, която се постига с готвенето на барбекю да не ви действа изкушаващо. А предвид това, че моделите на дървени въглища са най- изгодни то това идва да покаже, че имате още един аргумент, който да провокира реализирането на покупка. Идеите, които представяме тук https://www.balkanenergy.bg/category/barbekyuta-na-darveni-vaglishta доказват до тук изложеното. Но искаме да споделим с вас и някои интересни факти за тези скари, за които е желателно да сте осведомени.

Същност на барбекютата на дървени въглища

Барбекютата представляват метално тяло със скара. Под скарата се поставя горивото, а върху решетката се нарежда храната, която желаете да бъде приготвена. Без да има пряк контакт с пламъка на принципа на бавното готвене топлината се абсорбира от продуктите върху решетката и така се постига приготвяне до готовност за консумация.

След съществените разлики, които отличават скарите на дървени въглища от тези на газ или електричество е това, че при използване на въглища храната придобива специфичен опушен вкус, който изключително много допада на почитателите на скара. Именно това е сред основните причини да има такъв висок ръст на продажбите на тези съоръжения.

Лесно ли се борави с барбекю на дървени въглища

Много от клиентите споделят, че са се отказали от покупката на такива поради прекомерната ангажираност. Наистина е малко по-трудоемък процеса на подготовка преди същинското готвене, защото е необходимо:скара

  1. Барбекюто да бъде позиционирано на подходящо място, което е защитено от вятър и други климатични промени, които могат да затруднят неговото ползване;
  2. Да се зареди с подходящи въглища, които са безопасни за приготвяне на храна;
  3. Да бъде запалено барбекюто;
  4. Да се изчака достигането на оптимална температура и процеса на горене на въглищата да премине в тлеене;
  5. Да се постави върху решетката храната и да се следи за нейното приготвяне;
  6. Да се внимава да не бъде прегорено месото или другите хранителни продукти, които се готвят на съоръжението;
  7. След използване и пълно изстиване да бъде старателно почистено от пепелта и остатъците от храна.

Факт е, че малко повече време ще отнеме процеса, но пък си заслужава всяка отдадена минута, тъй като вкуса на храната, който ще постигнете безспорно е неустоим. Леко опушено, ароматно, сочно приготвени наденички, стекове, кебапчета или шишчета, риба и зеленчуци – всичко това си осигурявате с употребата на супер скарата, която използва като гориво дървени въглища.

Основни детайли при инвестиране

Дори и да не използвате скарата ежедневно то е необходимо преди да закупите такава да имате предвид, че има някои ключови аспекти, които ще затвърдят правилно взетото решение. Дори да се определят като едни от най-елементарните и примитивни скари тези, работещи със специални дървени въглища имат своите особености и е необходимо да се съобразите с тях.

При покупка е важно да знаете:

  • – Къде основно ще използвате съоръжението

Това е фактор, който е значим за определянето на размера, теглото, формата и дизайна на скарата;

  • – Колко често и какво количество храна ще приготвяте

От това зависи какви средства бихте инвестирали – дали да е по-евтин и масов модела или пък по-професионален и с екстри;

  • – Начин на почистване

Загатнахме, че има отношение вида на материала, от който са изработени съоръженията за тяхната поддържка. Със сигурност и вие бихте избрали такива, които са удобни и функционални без нужда от специални умения за да могат да работят и служат ефективно.

Изберете каталога на balkanenergy.bg и се насладете на съвършен вкус и аромат.