Термопомпите – енергийна ефективност и икономии през цялата година

Доказано много са ползите и удобствата, които ни предоставят термопомпите. Това са съвременни уреди, които се дефинират като високотехнологични, съвременни, адаптивни и най-вече икономични. Дадените определения със сигурност могат да окажат влияние на онези от вас на които им предстои да вземат конкретно решение за подобряване на отоплителния процес в имота си. Днес ще представим гамата от предложения на https://www.balkanenergy.bg/category/termopompi както и малко повече информация относно уреди с огромен потенциал за бита и бизнеса.

Какво представляват

Това е основния въпрос, който си задават клиенти, които за пръв път се сблъскват с такива иновативни решения. За да можете да придобиете по-реална представа за принципа на действие на тези уреди то ще споделим с вас, че на практика технологията на работа при термопомпите е аналогична с тази на обикновен хладилник. С помощта на агент (фреон) топлината се пренася от едно място на друго. Различното в случая е това, че основен източник са възобновяемите енергийни ресурси като въздух, топлина от земните недра или подпочвените води.Инверторна термопомпа

Наред с до тук изложеното има още една разлика с работата на обикновения хладилник. Термопомпата е  двупосочен режим на работа, което на практика означава, че освен да отоплява уреда има способността и да охлажда. Накратко така могат най-общо да бъдат формулирани определенията за тези икономични, екологични и съвременни решения, с които можете да поддържате оптимален микроклимат в дома си.

Удачни са като уреди за бита и бизнеса, тъй като са в пъти по-икономични с всеки друг алтернативен уред. неточно е да бъдат сравнявани с инверторните климатични инсталации, които също намаляват разходите за отопление. Причината за това е, че при термопомпите:

  1. Се разчита основно на възобновяем енергиен източник, а електрическата енергия е необходима само за трансфер;
  2. Термопомпите могат да работят на различни принципи – въздуховоди, парно отопление, водно подово отопление;
  3. Ефективни са както при прекалено ниски така и много високи температури;
  4. Предлагат се в многообразни разновидности спрямо спецификата и местоположението на имота.

За да бъдете напълно сигурни, че термопомпите биха ви осигури оптимални условия на живот и работа то следва да ви срещнем с някои от техните ключови качества.

Какви са предимствата

За много потребители не е много оправдано да се инвестира в такъв продукт. Причините за това се крият главно в първоначалната стойност, която е необходимо да се изхарчи за да се закупи и монтира уреда и инсталацията. Но човек трябва да гледа перспективно и действително да се води от разпределяне на разходите в дългосрочен план, а не конкретно за тази календарна година. Ето защо сме длъжни да изложим главните приоритети и предимства от използването на съвременна и високотехнологична термопомпа.

Основни положителни качества на уредите са:

  • – Икономичност

Навярно не можете да повярвате, че сметката ви за електричество от 500-600 лева пада до стойности под 100 лева. Но това е доказан факт в случай, че инвестирате в термопомпа. Експерти гарантират намаляване на разходите с между 70 и 80 % в зависимост от типа на имота както и вида на използвания уред;

  • – Ефективност

Безспорна ефективност показват термопомпите като средство, с което можете да си гарантирате оптимално ниски разходи през зимните месеци. Доказателство за това са стойностите на СОР, които варират между 4 и 6;

  • – Екологичен режим на работа

Говорим за умни домове, енергийно ефективни решения, икономии както и грижа за околната среда. Едни от най-добрите и оптимално щадящи околната среда са именно термопомпите. Те са напълно безопасни и значително намаляващи емисиите въглероден двуокис при експлоатацията им;

  • – Безопасност и дълголетие

Дори децата могат да боравят с такива уреди. Напълно спокойни можете да бъдете, ако сте оставили наследниците си сами у дома с включена термопомпа. Дълъг живот е гарантирана безопасност получавате с уреди, които са сред водещите по продажби в Европа.

Още за новостите в отоплителния сектор можете да намерите на сайта на balkanenergy.bg.