Потребителски кредит от банка или не банкова финансова институция?

Финансовата подкрепа, от която се нуждаем за покупка на нова кола или пък ремонт на апартамента ни често ни отвежда до ползването на услугата потребителски кредит. В това няма нищо лошо или пък нередно, тъй като си плащаме по надлежния ред, съгласно условията на договора. Всъщност основния акцент на днешната ни публикация ще бъде не дали изобщо да вземем пари на заем, а от къде. Наясно сме, че кредит можем да получим или от банка или пък от небанкова финансова институция, която разполага с валиден лиценз за подобни услуги. Правото ни на избор е сведено до това да си направим равносметка и дали времето или крайната платима сума са определящи за нашето решение. И при двата типа потребителски кредити си има предимства и недостатъци, но както вече подчертахме имено личната ни мотивация и изисквания са в основата на това дали да кандидатстваме в банка или пък фирма за кредити.бърз кредит

Банков потребителски кредит. Характерно за този модел на финансиране е това, че банките са доста взискателни и внимават на кой и при какви условия предоставят заем. Изискванията, които трябва да бъдат покрити от кандидатите никак не са малко и това до голяма степен отказва клиентите още на етап попълване на документи. Не само, че процедурата е дълга и тромава, но и купищата бумащина, които се изискват като гаранция за вашите възможности за погасяване на задължението са изнервящи. И факта, че се чувстват като потенциални престъпници на практика води до отказ от самите клиенти още в момента, в които се запознават с условията по кандидатстване, обслужване и всякакви други излишни разходи, които следва да бъдат първоначално направени. Напоследък банките предприеха подобряване на условията за кандидатстване за потребителски кредит, но все още те се оказват доста сложни и изискващи време за обработката за потенциалните кандидати.

Потребителски заем от фирма за бързи кредити. Опциите, които се предлагат от този вид финансови институции са многократно облекчени. Клиентите признават, че предпочитат да платят малко по-високи лихви, но да избегнат тромавите банкови процедури. А точно това целят компаниите в сектора „бързо кредитиране“. Предоставят изключително гъвкави условия за своите клиенти и наистина това до голяма степен е причина повече потребителски кредити да има отпуснати от фирми, а не от банки. Едно от най-големите приоритети за кандидатите е, че могат да кандидатстват за потребителски заем до 3000 лева онлайн. Няма по-лесен вариант от попълването на стандартна форма за кандидатстване, тъй като загубата на време е минимална. Гаранциите за получаване на заем от този вид са единствено с предоставянето на лична карта на кандидата. Така се избягват попълването на всякакви досадни формуляри, търсене на поръчители и други обезпечения, с които всъщност не се ангажирате по никакъв начин. И колкото и да е невероятно за такъв потребителски кредит и одобрението от платформата се нуждаете буквално от не повече от 30 минути. Ето ги няколкото важни и основни причини, поради които всъщност голям процент от клиентите, нуждаещи се спешно от потребителски кредит избират небанковите финансови институции. Защото е лесно, бързо, удобно и дори не е необходимо да излизат от дома си за да си набавят нужните им пари.

Банков или от фирма за бързи кредити потребителски заем ще вземете е въпрос на личен избор. Фактите обаче са красноречиви и осезаемо накланят везните именна към компаниите във финансовия бранш. Ролята на един потребителски заем е да ни поднесе възможност за справяне с паричните затруднения, а не да ни осигурява нови такива. Затова много клиенти избраха комфортното и разумно кандидатстване за потребителски кредит от платформата на City Cash. Тук проблемите остават в миналото, а лекотата с която кандидатствате е невероятно удобство за онези, които нямат време и търпение да чакат решението на тромавата банкова политика.