Определящи ли са вида и качеството при избор на офис столове

Каквито мебели си избереш то такива ще използваш. Дали обаче тази максима е валидна за офис столовете, които по принцип ни се полагат като наследство от бивш служител или съобразно избора на човека, който ги е избрал и доставил като обзавеждане за офис. Знаете ли, че изпитваме много повече умора ако работим седнали и то в неподходящ стол отколкото ако извършваме физически труд? Колкото и да не ви се вярва е точно така, защото в крайна сметка гърба ни понася изключително сериозно натоварване, което се пренася в таза и долните крайници. Така, че е от съществено значение на какъв стол ще работите и имате ли възможност да си го изберете сами то не подценявайте дори най-дребните детайли. Представяме каталога https://www.mebeliarena.bg/офис/столове-за-офис, в който имате възможност да избирате измежду множество практични и функционални модели, които да ви доставят оптимално удобство и комфорт.

Как да изберем правилния

Това е толкова тривиален въпрос, че наистина човек инстинктивно го задава за всяка една мебел, която му предстои да избере. Изключително важно е да отчетем, че под „правилен“ се разбират пакет от детайли, които е необходимо да има всеки един предназначен за работа. Затова стартираме със списъка от насоки, които безспорно при спазване могат да осигурят на потребителя висока производителност независимо от продължителността на предстоя:

 1. Ергономична облегалка;
 2. Мека седалка;
 3. Регулиращ височината на седалката механизъм;
 4. Маневреност, която се осигурява от колецата в основата на продукта;
 5. Подлакътници за намаляване на умората в ръцете.

Всеки правилен модел е важно да притежава такива решения, с които наистина би могъл да гарантира оптимална доза комфорт по време на работа.

На какво се дължи видовото многообразие

офис столКакто при останалите офис мебели така и тук при столовете се забелязва много интересна закономерност. Предвид йерархията и типа на работата, която се върши обзавеждането е фокусирано към това на първо място да даде точна информация върху това на какво служебно ниво е съответния служител както разбира се и каква е ролята му в екипа.

Благодарение на видовото многообразие много бързо дори непознат, който за пръв път влиза в офиса може да се ориентира само по дизайна и вида на стола кой е най-висшестоящия служител и кой е редови изпълнител на съответните задачи и ангажименти.

Видовете се класифицират на:

 1. Директорски;
 2. Геймърски;
 3. Работни стандартни;
 4. Работни специализирани;
 5. Бар столове а работа в офис;
 6. Посетителски.

Когато се инвестира в такива мебели е необходимо да се вземат под внимание различните обстоятелства при работа както положението на служител и мястото му в екипа, а също така и потенциалната продължителност на престой в обятията на обзавеждането.