Гривна за мъж – една възможна и модерна комбинация

През последните години мъжките гривни добиха широка популярност и днес често може да срещнете представители на силния пол с ефектни кожени, сребърни или златни бижута на ръката.

Разбира се, че те не са запазена марка само за дамите. А и да имахме подобни претенции, ето че кавалерите също имат намерение ясно да демонстрират стила и индивидуалността си, като с помощта на накитите това със сигурност е гарантиран резултат.

Тенденцията се забелязва и при доста от известните личности, актьори и водещи по света. Правят впечатление детайлите, като сред тях се срещат дори перли, а по-често каменни орнаменти, въжени свръзки, стомана, кожа.

Всъщност мъжките гривни са аксесоарите, които се съчетават изключително лесно и прилягат на облеклото по неподправен начин.

Как да насочим избора си

Мъжете не обичат необмислените покупки – те имат рационална преценка и се водят от практичността си. Да, същевременно са суетни, което отново ни води към любимите украшения.

Съобразяването на пропорциите на тялото е важен ориентир. За по-масивните китки е позволено да носят големи размери гривни, докато малките са удачни за фините ръце.

Точната дължина на бижуто също е ключово, за да може то да обгръща китката, без да създава никакъв дискомфорт.

Стилът безспорно е от съществено значение, когато говорим за конкретния избор на гривна.

Кожата подчертава мъжествеността, особено ако си падате по ретро визията. Младежите предпочитат гривните с мъниста, които разкриват една по-закачлива и приветлива страна от характера.

Талисманите намират своето място, и то отново не е предначертано само за нежните създания. Понякога те могат да се окажат и повод за едно добро начало на интересна комуникация между двама души.

Стратегия при употреба

Трябва да знаете как да носите гривната, и определено трябва да знаете как да не го правите, за да не допускате сериозни грешки.

Бижутата на ръката е добре да са в синхрон с часовника, като прилягат деликатно върху кожата и се скриват на моменти от дългите ръкави на блузата или ризата.

С тънките гривни може да рискувате да окачите няколко на брой, но при масивните това не е препоръчително, освен ако не целите да предизвиквате странните погледи на околните.

При комбинирането с часовника, стремете се гривната да е допълнение, да не е прекалено масивна, и ако сте с метална каишка, добавете кожа или друг вид, за да не се получава струпване.

Като за начало, експериментирайте с моделите и материалите, за да откриете това, което допълва стила ви и подчертава самочувствието ви.