3 изненадващи промени: Какво се случва след покупката на смарт часовник

смарт часовници

Никой не може да предполага как ще реагира на новата си вещ – дали ще е напълно зависим от нея, или тя ще облекчава ежедневието му

Има хора, които все още залагат на стандартни модели, независимо за какъв вид мобилно устройство говорим. Техните очаквания са удовлетворени, ако са осигурени базовите функции и целта на практика е постигната. Не така обаче стоят нещата при тези, които следят развитието на технологиите.

Ето защо днес моделите смарт часовници стават все по-търсени и популярни. Те предлагат достатъчно екстри, с които да улеснят ежедневието ни, но не всеки може да е сигурен как ще реагира на новата си вещ. Дали пък няма да се превърне в напълно зависим индивид от нея, който е обсебен от всички измервания и лесно изпада в паника при установяване на някакво разминаване? Въпрос на лична отговорност и умереност при проявите на подобно безпочвено безпокойство.

Ето какви промени, напълно изненадващи, могат да възникнат при собствениците на интелигентните джаджи на ръцете ни:

смарт часовник

Непрекъсната проверка

Бъдете разумни и не изпадайте в крайности, защото някои се подлагат на непрекъсната проверка през целия ден. Чудесно е, че следите сърдечната си честота и откривате ключови връзки за сведение, както и че измервате изразходените калории, но не е необходимо здравният мониторинг да се случва всяка минута, за да сме сигурни, че всичко е наред.

Тема на разговор

Е, не е задължително това да води до нещо неприятно, но какъв е смисълът да сравнявате своите данни с тези на околните? Може би за някои това носи особена информативна стойност, но болшинството от хората нямат полза от него.

Всъщност често наблюдавано явление е вече. Онзи разговор за времето, с който отбиваме номера, когато няма какво да си кажем със случайно срещнат познат, може и да бъде изместен от разбор на поведението на умния часовник. Ако не друго, поне е забавно!     

Адекватни или ултимативни

Границата е тънка и лесно може да се пресече. Ако днес имате поставен таргет за изминати крачки, не се съдете строго при възникване на обстоятелство, което ви спира да го сторите.

Срещат се личности и в двете противоположности. Едните си поставят висока летва и жестоки ултиматуми, а други приемат предизвикателството като редовна тренировка, но не се измъчват, а адекватно вървят към своя естествен прогрес.

Самият факт, че съвременните притежания могат да са ни стимул за повече физическа активност, може да бъде достатъчен да се поздравим с резултатите си, независимо в какви параметри са те.