Защо да включите в менюто си добавка с цинк и селен

селен и цинкВ сезона на настинките и грипа е напълно естествено да си осигурим естествен щит, който да намали риска от заболяване. А невидимите врагове са около нас, което е основна причина да потърсим адекватно решение за защита и повишаване на имунитета. Витамините и минералите са ефективни и действително можем да разчитаме на тях за да можем да подготвим тялото си с този явен сблъсък. Добрата хигиена, балансираната храна както и хранителни добавки с Цинк и Селен в bulvit.com са идеалната формула, която всеки може да приложи за да активира имунитета така, че системата да заработи ефективно при пряк контакт с вируси и бактерии. Какви са ползите от комбинирането на двата микроелемента цинк и селен и защо лекари ги препоръчват на застрашените от вирусни заболявания възрастови групи предстои да разкажем в днешната публикация.

Защо цинк и селен са идеалната комбинация

Активирането на имунитета зависи до голяма степен от това дали организми разполага с нужните количества цинк и селен. Комбинацията в която се предлагат тези два микроелемента е решаваща от гледна точка на ускоряването на биохимичните процеси, които участват в производството на ензими. За да се предпази организма от вредни въздействия е необходимо да не се допуска дефицит на важни витамини и минерали. И точно поради това приема на хранителна добавка с цинк и селен се оказва решаващо за поддържане на жизнените функции на организма.

Комбинирани микроелементите подпомагат:

 1. Грижат се растежа;
 2. Намаляват стареенето на клетките;
 3. Поддържат добра памет;
 4. Осигуряват благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система;
 5. Свеждат до минимум риска от образуване на инфекции;
 6. Благоприятстват лечението на диабет, затлъстяване, хипертония и други.

Комбинацията има невероятни свойства и има способността да унищожи бактерии, вируси и дори туморни клетки. Ето я причината много лекари да препоръчват на своите клиенти добавки от bulvit.com, тъй като с тяхна помощ се намалява вирусната активност.

Научни проучвания сочат…

селенНауката наистина е доста напреднала и изследванията на тези важни за човешкото здраве микроелементи показват, че приема им:

 1. Намалява риска от образуване на пневмонии;
 2. Благоприятства лечението от респираторни вируси;
 3. Намалява продължителността на заболяването;
 4. Стабилизират се мускулите и се контролират болките;
 5. Симптомите на кашлица, хрема и температура са по-лесно контролируеми;
 6. Детоксикира черния дроб;
 7. Използват се като неутрализатори на токсични метали като живак и други.

В борбата с вирусите, бактериите и злокачествените заболявания трябва да сме много добре подготвени. Именно поради това приема на хранителни добавки с цинк и селен се оказват решаващи за да си осигурим най-качествената защита.