Ценни насоки при избор на диван

Има покупки за нашия дом, които могат да бъдат определени като изключително важни – за такава се счита диванът. От правилният избор зависи, дали ще подхожда на останалото обзавеждане, дали ще бъде достатъчно удобен и колко дълго време ще може да го използвате. Всеки, който държи на комфорта в дома си трябва да се съобрази с важните характеристики за избор на диван. Виж повече модели и видове в каталога на онлайн магазин Венус.

Кои параметри определят един диван Венус като качествен – вижте повече сега

Дълготрайността на дивана се определя от изработката на неговата рамка. Много лесно бихте определили каква е тя, ако знаете материалите от които е направена. Добрите модели в магазин Венус се състоят от масивна дървесина като основа. Плоскости MDF и ПДЧ, като носещи части. Пълнежът на седалките и облегалката също трябва да отговаря на някои характеристики – препоръчваме ви да изберете полиуретан с висока плътност. Каква тапицерия ще предпочетете зависи главно от това, колко често смятате да използвате артикула. Качествените полиестерни материи са подходящи за ежедневно натоварване, а луксозните като – кадифе, плюш и кожа, когато дадената мебел има декоративна функция. Вижте повече за различните дамаски в сайта на Венус. За цветовете няма универсално правилно решение. Всеки избира такъв нюанс, който ще подхожда на цвета на стените и останалите мебели в стаята.

Вижте повече за комфорта който ни осигурява дълбочината на седалките:Троен диван

  1. Ако седалката на дивана е с дълбочина от 45 см ще изглежда изключително стилно, но в никакъв случай няма да е удобно за излежаване;
  2. Ако дълбочината е от 50 см тогава вече комфорта е доста по-различен;
  3. Вариантът от 60 см ви предоставя лукса да се излегнете напълно удобно докато гледате телевизия.
  4. Вижте повече размери в продуктовия каталог.

Хубаво е внимателно да прецените опциите, които ви се предоставят от Венус, за да сте сигурни, че инвестирате в подходящ продукт, за следващите няколко години.