Термокамери – съвременен способ за локализиране на скрити течове

Огромен проблем сред домакинствата от София е откриването на така наречените скрити течове. Сериозността идва от това, че при старите сгради се наблюдават силни амортизационни процеси при тръбите, по които се предвижва водата, което е предпоставка за възникването на теч. По-лесно и бързо се вземат мерки, когато теча се вижда и водопроводчика се заема с поставената му задача за неговото отстраняване. Как се откриват обаче скритите течове? Колко време отнема процедурата? Колко ще струва на домакинствата с такъв проблем? Сериозни ли ще са разрушенията, които ще възникнат в следствие на разруштилните процеси от действията по установяване мястото на аварията? Това са въпроси, които си задават онези от вас, попаднали във вихрушката на домашните битови неволи. Разбира се, неизвестността от разходите, които ще се наложи да се платя е стряскаща, но в следващите редове ще представим по-иновативните и вече прилагани от доста фирми в София при откриването на течове.

Ефективните методи за откриване на скрити течове

Видно е, че за да се открият скритите течове е определящо да се акцентира върху бързината на тяхното откриване. Наистина е фактор това, че когато несе вижда теча е важно да следите симптомите за неговата поява като:

  • – Високо ниво на влажност;
  • – Нетипично високи сметки за вода, които се начисляват към сметката ви;
  • – Поява на плесен и мухъл и други.

Ако съблюдавате за тези основни проблеми то действително ще можете да вземете бързи мерки по използване на термокамеранаемането на специалист, който да установи наличието на теч. Но тук идват въпросите, които са свързани с методите на локализиране на течовете. Съществуват към настоящия момент два основни варианта – традиционен (разрушителни къртачни действия), съвременен (с използването на специализирана апаратура). Със сигурност и вие бихте предпочели по-малко мръсотия и строителни отломки в дома си. именно затова съвета ни днес за използване термокамера откриване на течове София. Все повече водопроводни фирми разполагат с такива съвременни средства, чиято основна задача е да локализират и установят с помощта на температурните разлики точното място на аварията. По този начин се спестява:

  • – Време;
  • – Има възможност за обследване и анализиране на много по-голям участък и диапазон от помещенията;
  • – Намаляват се до минимум разходите и разрушенията, които могат да ви създадат допълнителни проблеми ида са причина за още разходи.

Термокмерите доказват през последните години, че са сред предпочитаните методи за локация на скрити течове. Прецизността, с която те работят дава на водопроводчиците сигурност, увереност и адекватно вземане на решения по отстраняването на течовете. Затова ако и вие търсите ефективен метод за да се справите с евентуален скрит теч вече знаете кои са двата варианта за откриване и кой е най-подходящия.

По-скъпо ли е ползването на термокамера за откриване на течове

Когато се съкращава времето за достигане на аварията както  и нейното локализиране то това несъмнено е причина да считаме, че със сигурност и разходите ще са в пъти по-ниски. Все пак колкото по-бързо се установи проблема, толкова по-добре. Ето я първата предпоставка за това, че в пъти ще се намалят парите, които е нужно да се вложат за установяването на Вик проблема. Но разбира се, това не  е достатъчен мотив да се наеме екип, който да работи с термокамери. Идеята на прилагането на този иновативен метод е да се направи точна оценка на естеството на аварията т.е. обследването е не само бързо, но и достатъчно прецизно, което е повод да елиминират всякакви разрушителни действия, които обикновено се свързват с отстраняването на скритите течове.

Срещу скромна сума фирмите от ВиК сектора в София ще извършат сканиране с термокамера на голям периметър от вашето жилище или жилищен блок. Така се пести време и се установява точната локация на проблема. С оглед на това, че се работи точно и със светкавична бързина не е без значение също така и факта, че така се извършва преценка на ситуацията и се взимат правилните мерки за отстраняването на теча.