Кое прави полезна медицинската терапия в барокамера?

барокамера

Човешкият живот е невъзможен без наличието на достатъчно кислород. Той се транспортира в тялото, чрез различни течности като кръв, лимфна течност и други. Ако при вас съществува някакъв медицински проблем, използването на барокамера ще насити организма с много по-голямо количество кислород от обичайното в ежедневието. Той стимулира оздравителните процеси в клетките и подпомага организма, да се възстанови от дискомфорта много по-бързо. Преди барокамерите се използваха основно от водолази след инциденти свързани с налягането по време на работа. Днес са известни в медицината като метод, при който могат да бъдат лекувани и повлиявани различни медицински състояния. Модерната терапия с кислород в HBO Medical Support Center е начин да се чувствате по-добре и да се възстановите по-бързо.

Кое прави терапията с кислород по-специална от другите?

Когато сте поставени в барокамера, процедурата позволява на тялото много по-интензивно да започне да се лекува. Високата концентрация на кислород убива голяма част от вредните микроорганизми и позволява на тъканите да регенерират много по-бързо, отколкото в нормални условия. Важно е да се отбележи, че много след приключване на терапията тялото продължава да бъде заредено с достатъчно количество кислород, които му влияят положително. Това позволява увредените зони да се възстановяват много по-ефективно. Терапията е препоръчвана на хора с изгаряния или рани, които не могат да заздравеят бързо.

Повлиява добре неврологични, сърдечно-съдови и друг вид заболявания като активизира белите кръвни телца, за да работи имунната система много по-добре. Оксигенната терапия се характеризира с  детоксикиращият си ефект. Активира разрушаването на токсините и засилва ефекта на антибактериалните средства.

При какви състояния медицинските специалисти препоръчват използването на барокамера?

Специалистите на HBO Medical Support Center съветват преди да се подложите на подобен вид терапия, да преминете през медицински изследвания, за да се определи дали вашият здравословен проблем, може да бъде повлиян по този начин. Ще споменем някои конкретни ситуации, в които оксигенната терапия е препоръчителна:кислородна терапия

  1. различни инфекции – много е подходяща за различни инфекциозни рани, които заздравяват трудно. Същото важи и за некротичните инфекции на меките тъкани. Благодарение на оксигенния метод тялото започва само да се лекува, тъй като клетките са наситени с висока доза кислород;
  2. сърдечно съдови проблеми – препоръчва се дори на хора претърпели операция, които са в период на лечение;
  3. различни неврологични проблеми – използването на барокамера е препоръчително при диагнози като Алцхаймер, множествена склероза, аутизъм, разстройство на развитието и други.

Тъй като хипербарната камера засилва имунитета, тя може успешно да се ползва и от здрави хора, за да подобрят състоянието си и да укрепят имунната си система. Не е случаен фактът, че е предпочитана от спортисти за възстановяване след различни физически натоварвания.