Как се избират стъклени чаши и кани?

канаЗнаете ли колко стъклени чаши годишно чупи едно домакинство? Интересна статистика показва, че средно това са между 20 и 30 броя, което разбира се налага и инвестирането в нови. Покупката логично е свързана с някакви разходи и от това на какви за стъклени чаши цени ще попаднете зависи разхода, който предстои да направите. Има ли някакво значение какъв подход ще приложите за да подберете правилните и да оборудвате трапезните зони? Отговорите предстои да потърсим в днешната публикация. Що се отнася до това да се инвестира в такива, които биха издържали оптимално дълго време е необходимо да се вземат под внимание особеностите, които са решаващи за качеството на посудата за течности.

Видове стъклени чаши

Чашите са част от арсенала за посуда на дома. Що се отнася до това да разполагате с всякакви варианти, които да приложите като решение за използване то наистина е редно да се вземат под внимание някои съществени особености при покупка. На първо място е определянето на вида. В колекциите на търговците можете да се възползвате от следните типове стъклени чаши:

 1. За вода. Предлагат се с различен дизайн и вместимост. Те са универсални решения, които са необходими за оборудването на всяко домакинство. По отношение на покупката им са възможни варианти от два, четири или шест броя в комплект;
 2. За твърд алкохол. Обикновено тук се касае за съдове, които са с вместимост 100 мл. Вариантите са в зависимост от това какъв тип алкохол ще се сервира в тях като примерите са за ракия, уиски, водка, текила, ром и други;
 3. За вино. По отношение на вместимостта и дизайна на чашите за вино също можете да избирате измежду различни варианти. Когато купувате такива имайте предвид, че става въпрос за специфични чаши, които са предназначени да извлекат качествата на съответната напитка;
 4. За коктейли. Вариантите тук също не са малко и това обяснява факта, че едни са по-високи, а други по-ниски;
 5. За топли напитки. В случая се използва термостъкло, което позволява издръжливостта на чашата според това каква е температурата на напитката, която се сервира в нея.

Винаги е необходимо да се инвестира в такива стъклени посуда, които биха допринесли за удовлетворението от консумираната напитка. Затова е логично да се приложат всички правила за вид, който е подходящ за конкретната течност.

Качество на стъклото

чаша Споменахме, че по отношение на вида на напитките има чаши, чиито дизайни, вместимост, цени и други показатели са различни. Но определено има разлика и при типа на стъкления материал, който се използва. Привилегията, от която можете да се възползвате по отношение на качествените характеристики на стъклото са следните:

 1. Издръжливост на високи и ниски температури;
 2. Опция за измиване в съдомиялна машина;
 3. Антинадраскващо покритие;
 4. Предпазване на ръцете от изгаряне при видовете, които са предназначени за топли напитки;
 5. Кристална прозрачност и други.

Разбира се, че за да е красива една чаша то тя трябва да отговаря на определени особености и качествени показатели. Точно поради това покупката на нови за дома или бизнеса ви е нормално да се фокусира върху всички онези особености, които са свързани с устойчивостта на изделията. Не се ръководете само и единствено от цената, а и от всички онези обстоятелства, които са пряко свързани с това да изпитате удоволствие от консумираната напитка.

Използване на кани – какви и кога?

Преди да бъде сервирана напитката в стъклена чаша от съответния вид то тя е била в някакъв друг съд. Ако директно наливате от бутилка, кутия или кенче то няма защо да мислите за някакъв преходен аксесоар. Но при положение, че основния съд е по-голям то няма как да го поставите на трапезната маса и е логично да използвате стъклена кана за вода или друга за да бъде по-елегантно и естетично сервирана напитката.

Използването на кани за вода не е новост в едно домакинство. Дори се оказва, че това е един все по-използват елемент, благодарение на който съхраняването на напитки е гарантирано и лишено от риск от замърсяване или попадане а прашинки в каната. Удобството от прилагането на кани за вода е в това, че става въпрос за изделия, които:

 1. Могат да съхраняват различни видове напитки;
 2. Удобни са за сервиране и използване;
 3. Елегантни са и се вписват лесно в трапезната зона;
 4. Много по-практични са в сравнение с други съдове за течности, които се използват за разливане на напитки и т.нат.

За да е значително по-удобно наливането на вода, айран, сок или друг тип течност в чашите то определено се нуждаете от такива решения, които са напълно съпоставими с трапезните ви навици. Интересни и много практични възможности за покупка на стъклени кани за вода представят от онлайн магазин MOVI.BG. Съобразно вашите предпочитания и нужди сега можете да се възползвате от такива, които са напълно постигащи трапезен комфорт.