Какъв дизайн да изберем за новата си кухня?

мебели за кухня

Помещението, в което се приготвя храната, винаги е заемало централно място в българския дом. След банята, това е втората голяма инвестиция, която трябва да направите, за да се чувствате комфортно и да имате достатъчно функционални модули. За изборът на обзавеждане е нужно да отделите повече време и внимателно да прецените възможностите, защото веднъж поръчани шкафовете се монтират и след това трудно може да направите промени. Модерните кухни могат да бъдат поръчани и онлайн, казват от Bogdanmebel.com. Дизайните и размерите им са разнообразни, за да ги персонализирате лесно спрямо личните си очаквания и свободното пространство у дома си.

Каква кухня да предпочетем поръчкова или модулна?

Ако сте отделили повече средства за покупката ви предлагаме да направите кухня по поръчка. При нея може да изберете материала за изработка и да оползотворите цялото свободно пространство. Използват се МДФ и ПДЧ плоскости, които имат много добри и близки характеристики до естествената дървесина. Бихте могли да изберете механизми за плавно затваряне на вратите, с което ще направите използването на цялото обзавеждане много по-приятно. Спрямо вида и цвета на шкафовете за кухня ще изберете термогръб и термоплот.

При бюджетния вариант, който се състои от определени модули, получавате шкафове в точно определен размер. Тук също имате възможност при внимателно измерване на свободното пространство да откриете елементи, които ще го оползотворят по най-добрия начин и ще направят кухнята максимално ефективна. Модулните варианти също дават възможност за избор на материал и повърхности, цветове и завършващи детайли. Потърсете модел, който ви допада визуално и е подходящ за стаята, в която ще бъде монтиран.

В каква форма да бъдат разположени шкафовете?

Едно от ключовете решения, които трябва да вземе собственикът на функционалното оборудване е в каква форма да бъде монтирана то. До голяма степен решението зависи от архитектурната особеност на зоната, в която ще става монтажът. Има няколко основни модела, за които ще ви дадем допълнителни подробности:кухня

  1. ъглова – най-популярният и предпочитан дизайн е в ъглова форма. При нея получавате така наречения работен остров, в който имате бърз достъп до най-важните елементи като мивка, хладилник и печка. В повечето жилища има възможност, да се монтира подобен вид кухня, която ще ви създаде необходимите удобства да приготвяте храната и да разтребвате по най-бързия начин;
  2. линейна – друг подходящ модел за малкия апартамент. Правата форма е чудесен избор, ако кухнята се монтира в общо помещения със всекидневната. Модерните дизайни се отличават с красив гланциран ефект, който създава усещане за стил и лукс. При тази конфигурация отново имате лесен достъп до всички шкафчета и електроуреди. Много лесно ще почиствате и поддържате мястото изрядно;
  3. двуредова – подходящ вариант за малко по-големи помещения. Трябва да имате две прави стени за да монтирате обзавеждането по съответния начин. Двуредовите кухни са чудесен избор, ако зоната е правоъгълна и тясна, смятат от Bogdanmebel.com;
  4. островна – един от най-практичните варианти, при които имате работна площ специално отделена от шкафовете. За подобна кухня ви е необходимо повече пространство, но дори да не разполагате с такова при желание може да обособите по-малък остров в средата.

Направете внимателно измерванията във вашия дом за да сте сигурни, че избраните модули ще се поберат и всичко ще изглежда като едно цяло.

В какви цветове да бъдат шкафчетата?

Обзавеждането е доста обемно и ще го гледате дълго време, за това трябва да сте много внимателни при избора на цветове. Те трябва да ви харесват и да сте сигурни, че няма да ви омръзнат скоро. Едната възможност е да заложите на неутралната гама бежово, бяло, сиво или дървесна тоналност. За по-смелите са ярките цветове като зелено, жълто, лилаво, червено и други. Важно е нюансите да си подхождат с цвета на стените и останалото обзавеждане в помещението.