Каква е необходимостта от цинк за човешкото здраве

цинкВ аптеките, дрогериите и не мало онлайн магазини, които предлагат хранителни добавки навярно сте забелязали, че се предлага цинк под формата на таблетки. Това, което може би озадачава повечето от хората е какви са ползите от минерала и наистина ли са толкова ключови здравните ползи от приема на този микроелемент. Със сигурност и вие се стремите да се храните здравословно и се грижите за правилното функциониране на основните органи. Гамата от продукти, които включват цинк таблетки от bulvit.com не случайно са на фокус в днешната ни публикация. Има не малко предимства този елемент за човешкото здраве и в следващите редови ще ви срещнем с тях.

Цинк – здравни ползи

Това е химичен елемент, който представлява преходен метал. Ролята на 30-ия елемент от Менделеевата таблица в живота ни е огромна, тъй като той има редица физични свойства, които му отреждат изключително важно място в природата. Освен, че успешно се комбинира с много метали и той се оказва естествен подобрител на техните качества то не по-малко значима е и биологичната роля на микроелемента. Знаете ли, че той се среща в над 100 ензима и неговата роля при репликацията на ДНК е изключително важна. След желязото именно цинка е втория по важност метал, на който разчитаме за оптимално здраве.

Здравните ползи, с които е популярен са:

  1. Подобрява метаболизма;
  2. Намалява образуването на възпаление в следствие на вирусни и бактериални инфекции;
  3. Подпомага за регулиране на теглото;
  4. Важен е по време на бременност;
  5. Изключително важен е за очното здраве;
  6. Намалява симптомите на настинка и грип.

Накратко необходимостта от прием под формата на храни с богато съдържание или таблетки се оказва важна за да поддържаме тялото си в оптимална кондиция и здраве.

За силен имунитет

таблеткиОбърнете внимание на състава на много таблетки мултивитамини, които се препоръчват по време на грипния сезон. Това, което ще ви направи впечатление е, че действително във всеки един продукт има значимия за организма метал. Неговата задача е да спомогне за образуването на над 300 ензима, които имат от своя страна задачата да осигурят нормално функциониране на важни органи. Освен това изследвания посочват, че в над 3000 протеина има предимно цинк, което е още една причина да следите количеството му в кръвта и да не допускате дефицит.

Имунитета до голяма степен е зависим от количествата на цинк. Изброените по-горе функции на микроелемента показват, че той е съществен и действително на него разчитаме за да се справим с атакуващите ни ежедневно бактерии, вируси и микроорганизми. За силен имунитет и тонус изберете цинк таблетки от bulvit.com.