Тенденции при моделите модерни холни гарнитури

Непрекъснато говорим за правила в интериора. как не бива да се поставя леглото в спалнята в някой от ъглите, задължително в коридора портмантото да бъде в светли тонове, в дневната да не пропуснем избора на хубав ТВ шкаф или секция. Наистина има тенденции, които са негласно следвани от потребителите, а спазването им и избора на организация се оказва една от фокусните точки при ремонтните дейности, които ни предстоят.

 

Да се заемем с хола

 

Помещението отредено за хол или както  е модерно да се казва „дневна“ разчита на нашия усет за това да го аранжираме по начин, който напълно да ни достави удоволствие. Оптимизирането на една просторна дневна обаче изисква правилно избраните мебели, които обикновено са в следния ред:Холна гарнитура

  • – Мека мебел;
  • – ТВ шкаф или холна секция;
  • – Холна маса.

Три на пръв поглед елементарни компонента, но от избор им зависи начина, по който ще бъде оформен холния кът. Меката мебел е основната и главно присъстваща мебел в хола. Избора на вариант не е лесен, тъй като пазара със сигурност може да ни подведе. Позабравените холни секции отново набират скорост, тъй като те в съвременния си вариант са невероятно гъвкави и практични. Останалите мебели са декоративни и като допълнение, а основната роля за изграждането на перфектната обстановка се пада именно на холната гарнитура.

 

Видове холни гарнитури, подходящи за дома

 

Холна гарнитура помним от нашето детство. Тя не се отличаваше с особено интересен дизайн, но пък беше толкова голяма, че буквално заграбваше пространството на целия холл. Съвсем други са тенденциите след холните секции днес. Вариантите са многообразни, разчупени, представящи композиции, които лесно се прилагат както в малки така и в по-големи пространства. А едно от най-атрактивните са:

  • Холна гарнитура, състояща се от ъглов диван двойка, табуретка и релакс фотьойли;
  • Гарнитура от канапе, фотьойл и табуретки;
  • Модел от П-образен диван с фотьойл и табуретка.

Тези модели холни гарнитури са леко нестандартни като концепция, но пък действително допадат на клиентите и те се възползват от техните преимущества за създаване на удивителна и комфортна обстановка.