Качеството на накладките гарантира кратък спирачен път

накладкиСтане ли въпрос за повреда по спирачната система със сигурност наостряте вниманието си. така и трябва, тъй като спирането на автомобила, намаляването на спирачния път е в основата на избягването на сериозни пътни инциденти. Няколко са елементите, които оформят спирачната система, но главните са спирачните дискове и накладките, чиято цел е да се намали за кратко време скоростта на автомобила и той да спре в точния момент. Подмяната на накладките и дисковете е сред действията, които предприемаме като отговорни шофьори. Решението е правилно, но днес няма да си говорим за това дали да бъдат сменени или не, а как да изберем качествени и с ясен произход резервни части. Ще ви запознаем с един от доверените на пазара магазини, за които основен приоритет е вашата безопасност и сигурност на пътя.

Накладките – как да познаем качествените

За да разберете дали накладките, които желаете да закупите са качествени или не е нужно да сте доста детайлно запознати със спецификата на ремонтите по спирачната система. А като редови водач, който само налива гориво и шофира трудно бихте познали дали новите накладки са качествени или не. Всички са лъскави, добре изглеждащи, старателно опаковани и на пръв поглед не будят каквото и да било притеснение. Но, винаги има едно НО, с което е важно да се съобразим. Желателно и препоръчително е, когато се налага да избирате нови накладки да вземете предвид следните свети:Спирачка

  • – Съобразете се със спецификата на дисковете, дори с производителя, под чиято марка са те. Когато дисковете и накладките си паснат е повече от гарантиран краткия спирачен път;
  • – Друг акцент е естеството ви на каране. Има водачи, които непрекъснато държат крака на спирачката, което на практика води до износване на накладките и възниква необходимост от подмяната им;
  • – Надеждни търговци, предлагащи само гарантирани като качество резервни части.

Може би си мислите, че е невъзможно да следвате тези съвети, защото все още не сте посетили сайта, от който да си купите висококачествени резервни части на добри цени. Купете накладки от autocenter.bg и си гарантирайте сигурност, спокойствие и безопасност по време на шофиране.

Autocenter разполага с онлайн платформа от която можете да изберете не само конкретен вид накладки, но също така и да заявите желание към определен производител. Защото наистина е важно безопасността, независимо дали ползвате колата в градски или извънградски условия.

Материали за изработване на накладките

От обща култура е добре да знаете поне как изглеждат тези важни за спирачната система елементи. Накладките могат да бъда изработени от следните материали:

  • – Метал;
  • – Смес от метал и друга субстанция;
  • – Стоманени;
  • – Органични;
  • – Керамични.

Материала има отношение върху процеса на триене и именно поради това се изработват от здрави и устойчиви на този процес състав, който да издържи във времето на подложеното натоварване. Всеки един от материалите си има своите предимства и обикновено се избират такива, които са препоръчване за съответната марка и модел превозно средство. Разнообразие и качество на накладки можете са откриете в онлайн каталога на autocenter и то без да губите ценно време.

Аналогови или оригинални накладки

На пазара днес освен като материал се наблюдава видово многообразие за накладки спрямо техния производител. Главно те се делят на:

  • – Аналогови;
  • – Оригинални.

Безспорни са качествата на оригиналните и такива несъмнено ще откриете в каталога на autocenter, но това, което провокира шофьорите да купуват аналогови е по-ниската им цена.  Оригиналните накладки си вървят в пълен комплект. Те си имат гаранция за качество и описание за съответния пробег, за който са предназначени. Аналоговите обаче са лишени от тези екстри. Те са добри за много по-кратък срок и в крайна сметка нуждата от подмяна се оказва, че не са ви излезли по евтино от тези на водещи марки, които са утвърдени и доказани в изработката на висококачествени оригинални накладки. Сред популярните такива, които можете да поръчате от каталога на  autocenter.bg  са Ferodo, Brembo, PAGID, Bosch и други.