За какво служат дисковите брани

браниПриложението на дисковите брани обхваща редица дейности в земеделския сектор. Това е вид прикачен инвентар, който служи при обработки на земни площи засети с овощни градини, лавандула, зърнено-житни култури, лозя и други. Брануването или още известно като дисковане е процес, който заема изключително важна роля в агротехническия план и прилагането на механизацията е със съществен принос за осигуряване на максимална ефективност и намаляване на разходите за производство. Ако ви предстои да подновите автопарка и да изберете качествен прикачен инвентар можете да се запознаете по-подробно с предложенията на mass.bg/брани. Гарантирайте си прецизност и надеждност при работа с гамата от решения на производител с доказан рейтинг в земеделския бранш.

Как да изберете

При подбора на дискова брана е необходимо да приложите своите познания и опит при провеждане на различни мероприятия, свързани с обработката на почвата. Стопаните са наясно, че за да се спазят сроковете и да се подобри състоянието на почвения слой не са без значение всички онези данни, които имат отношение към техническите спецификации на браните.

Сред нещата, които са важни при избиране на нова са:

 1. Скорост на провеждане на дейността;
 2. Вид на теглещата машина, с която стопанството разполага;
 3. Отглеждана култура;
 4. Обща площ на стопанството;
 5. Брой тела, които са оптимално рентабилни за използване при третиране на терена;
 6. Тегло на инвентара;
 7. Опции за избор на дълбочина;
 8. Разход на гориво и други.

Следвайки основните и съществени за стопанството ви аспекти ще имате списък с критерии, върху които да се фокусирате с цел да постигнете оптимално удобство и лекота за провеждане и следване на агротехническия план.

Какво получават земеделските стопани, избирайки качествени дискови брани

дискови браниMASS е бранд, чието лого е добре познато на хората, които се занимават професионално със селскостопанска дейност. Обработването на големи площи земя изисква не просто конкретни познания, умения и усет, а също така и правилно оборудване с необходимата техника и инвентар. Дисковите брани са незаменим помощник, който участва активно в обработването на различни видове култури, подготовка преди засаждане и след прибиране на реколтата.

Сред водещите предимства, които отчитат земеделците, използващи надеждни и доказани брани са:

 1. Намаляване на производствените разходи;
 2. Осигуряване на здрави, сигурни и качествени машини за обработка на почвата;
 3. Значително повишаване на плодородието след третиране;
 4. Изключителна ефективност при дисковане на почвата, което води до намаляване на плевелната растителност;
 5. Изравняване на слоя;
 6. Раздробяване на остатъците при стърнища и други.

С предоставените решения от MASS си гарантирате най-доброто и изгодно решение за висококачествени обработки на почвата.